Onze naam

Porter als een oud biersoort

De naam Porterhouse is afgeleid van het Engelse woord 'porter'. Vroeger waren er in Londen mensen die de schepen laadden en losten. Deze mensen werden dragers, oftewel porters genoemd. Na het zware werk doken de porters vaak de pub in en probeerden daar hun dorst te lessen met wat bier. Het bier wat deze mannen dronken in de pub, werd na enkele jaren naar hen vernoemd.

'Porter' bier had een hoog hopgehalte en was sterk en donker. Extra zware porter werd 'Stout Porter' genoemd en later 'Stout'. Het Ierse Guinness is een voorbeeld van dit soort bier. Op de Engelse biermarkt van vandaag zijn nog meerdere soorten 'Porter' verkrijgbaar.

Porterhouse

Porterhouse heeft verschillende betekenissen. De eerste betekenis is als vanzelfsprekend: een plek waar je Porter kunt drinken. Hierbij kun je denken aan een pub of café. Ga je echter op internet zoeken naar de betekenis van 'Porterhouse' zullen er over het algemeen zoekresultaten uitrollen die een hele andere betekenis van 'Porterhouse' weergeven.

Namelijk de betekenis van Porterhouse als een soort biefstuk van hoge kwaliteit. In de Verenigde Staten zult u de naam 'Porterhouse' dan ook met regelmaat op de menukaart aantreffen.